11.12.05


No er julesongane klare. Filip har hjulpe meg og Ludvig var med. Filip og Ludvig er fine karar. Dei lager radio og det er dei gode på - så gode at dei vart nominerte til godprisen. (som du kan lese om i Ludvig-lenka) No heng eg på kontoret på Studentradion medan dei redigerer dokumentar og eg skriv dette og ser over tekstane til vårprogrammet.

På oppmoding frå Filip og Ludvig skal eg no skrive litt om Eikelandsosen Samfunnshus. Dette er eit stort murbygg frå 1982. Dette er eit riktig flott multi-aktivitetshus. Her er både gymsal og festlokale i eit og same rom. Dette kombinert gymsal/festlokalet er eit stort rom med ein helsikes akustikk. På golvet er det slike gule, raude, brune og svarte striper som indikerer banar for ulike ballspel. På veggen er det panel der det går an å henga opp heimekoselege små lampettar til festlege høve. På scena finn du det aller flottaste: eit handmåla bakteppe som syner Eikelandsosen sentrum, Torsnesest eller Neset på folkemunne anno 1950 og det aller flottaste: teksten på Eikelandsfjordsongen. Åååh, Eikelandsfjordsongen! Den går på Vestland, Vestland-melodien og handlar om den vakre bygda. I aulaen er det mogleg å trille inn ein mobil bardisk med tappetårn og ølfat og alt, men dei siste gongane har det ikkje vore ølfat. Nei, då sel ein vanleg boksøl til ovpris, 150 kroner eller noko slikt. I kafeteriaen sel dei hot dog og slikt, og det er bord og benker for dei som heller vil sitja ned og prata enn å dansa.
2.juledag er det pub. Det vil seie dans, men me kallar da julapuben. Eller Pøbben då, om du vil. Dei to siste åra har eg gløymd ut det og set meg opp på tidlegvakt på Hellemyro, men i år hugsa eg på det og kan vere med so lenge eg vil.

Ingen kommentarer: