30.5.05

Litt om bøker

1) Hvor mange bøker eier du?
Det veit eg jammen ikkje, men omlag 180 cm med skjønnlitteratur & lyrikk, ein liten kasse + omlag 60 cm med forgangen pensumlitteratur. Og ein liten eplekasse med med meir skjønnlitteratur og barnebøker.

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?
Hugser ikkje, men rundt jul leverte eg fyldig bestillingsliste med godt resultat til familien, både på musikk- og bokfronten.

3) Hvilken bok var den siste du leste?
"Innestengd i udyr" av Olaug Nilssen. Eg sat tre timar på biblioteket og las denne, med pensumlitteraturen ved sida av. Det var fint, i grunnen. Etterpå byrja eg på "Sauejakten" av Haruki Murakami, men det vart litt voldsamt å byrje på heilt ny, eg trengte litt meir tid på udyra, so eg drog heim og laga middag. "Sauejakten" ligg i veska framleis.

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg:
"Sveve over vatna" av Ragnar Hovland. Eg misunner dei som ikkje har lese denne enno, og kan gjere det for fyrste gong."Vi har så korte armar" av Olaug Nilssen, fordi eg lurde på om det handla om meg, for på sett og vis gjorde det nesten det. "Alt blir klart og betydelig" av Jonathan Safran Foer, fordi han fortel fantastiske historier, men mest fordi eg elskar det han gjer med språket. "Popsongar" av Frode Grytten, fordi det er vakkert. Og morosamt.
Og: "Kabalmysteriet" av Jostein Gaarder, som heldt meg vaken heile natta då eg var 10, som opna augene mine, skremde meg kraftig og elles var utruleg spanande. Jepp.

5) På nattbordet nå:
Nattbordet, neinei. Ved hovudputa, i senga: Snorre Sturlason & Morgenbladet. På skrivebordet: Diverse pensumschmensum. I veska: den tidlegare nemnde Murakami.

Ingen kommentarer: