30.1.03

Lite blogging, men mykje action.
Faktisk det særaste eg har vore ute for.Det gjekk føre seg måndag kveld, då eg var heime og såg tv. Nrk og TV2-nyhenda såg eg, den eine flatmaten & kjærast hadde nett gått, klokka var 21, og eg såg nyhende. Eg trudde Erik, ein annan flatmate, var heime. Det gjekk nokon og pusla i gongen vår. Det er det ofte, så eg såg på tv utan å tenkje over det. Det høyrdes ut som nokon pusla inne på rommet mitt, men eg tenkte det var Erik som hengte opp klede. Klesstativet står rett utanfor rommet mitt nemleg.

Eg såg på nyhenda, og prøvde å konsentrere meg. Eg hugsar klokka ned i hjørnet på skjermen skifta frå 21:08 til 21:09. Eg såg nokre minutt til med Palestina-nytt, so gjekk eg ut for å rydde rommet. Nedst i gongen stod ein framand gut. Han såg ung og litt kjip ut, og hadde regnjakke. Eg sa hallo, kan eg hjelpa deg med noko, skal du besøka nokon? Han svara at han budde i etasjen under meg, og at badet deira ikkje verka. Eg tenkte han var ein kjip nabo, og trudde kanskje han hadde snakka med Erik. Så gjekk han, og eg gjekk for å rydde rommet.

Rommet mitt var ROTETE, ordentleg rotete, men eg sette på Blondie og rocka medan eg rydda. Det var litt rart, for nokre av greiene på golvet låg rart til, og det låg greier på golvet som eg trudde var i skuffer, og veska mi hadde dåtte ned frå senga og alt innhaldet låg strødd. Men eg rydda og var glad. Etter nokre timar, kanskje to?, kom Bjørn heim. Då fortalde eg om den merkelege hendinga med guten i gongen. Då gjekk Bjørn, litt kjappare i tanken enn meg, og dessuten litt mindre godtruande, rett inn på rommet sitt. Og fann ut at det mangla pengar og minidisc. Og det gjorde det på mitt rom og.

So altså - ein kid på omlag 17, har, medan eg såg nyhende om Palestina og Irak og gremma meg over alt vondt i verda, sneke seg inn i husværet vårt, lista seg rundt på romma til meg og Bjørn, og stole hos oss. Og Og då eg kom på at eg kunne ha overraska han MEDAN han var på rommet mitt vart eg så redd at eg grein.
Og no har me vore og anmeldt det heile, eg har skrive forklaring og bladd gjennom bilete av unge menn i den rette alder. Det var psycho, og no føler eg nesten det er på tide med eit fortvila rop mot den forkvakla verda me lever i : KVA ER DET SOM FEILAR, NÅR KIDS GÅR INN I HUS DER FOLK ER HEIME OG STEL? KVA ER DET SOM SKJER FOR SVARTE FANDEN?

Dersom nokon på gata i Trondheim vert tilbudd å kjøpa ein Sony MZ-R 900 (som diverre ikkje verkar heilt alltid), og det er ein ung, usympatisk gut som vil selga den - kan de vere så grei å gje han ein på trynet då? Takk.

Ingen kommentarer: